Okulumuz Telafide Bende Varım Faaliyet ve Başvuruları #telafidebendevarım

Okulumuz Telafide Bende Varım Faaliyet ve Başvuruları #telafidebendevarım

Okulumuzda yapılacak olan Telafide Bende Varım Faaliyetleri aşağıdaki listelenmiş olup ayrıntılı olarak faaliyetin adı, gün ve saati gibi bilgilere Detay butonundan ulaşabilirsiniz.

25.06.2021 728

Faaliyetlere katılmak isteyen öğrencilerin velileri Ek-1 Veli İzin Belgeleri ile faaliyetin açıldığı okula başvurularını yapabilirler. Okulumuza başvuru yapacak olanlar bu forma okulumuzda ulaşabilirler.

Daha fazla bilgi için Uygulama Esaslarını inceleyiniz.

Detaylar için; https://telafidebendevarim.meb.gov.tr/

Faaliyet NoFaaliyet AdıBaşlangıç TarihiBitiş TarihiDetay
469746 Yaratıcı Yazma (Hikâye, Şiir, Masal, Senaryo vb.) 05.07.2021 09.07.2021 Detay
469855 Zekâ Oyunları 05.07.2021 12.07.2021 Detay
469952 Tasarım Beceri Atölyeleri 05.07.2021 19.07.2021 Detay
469994 Takım Sporları (Basketbol, Futbol, Voleybol vb.) 05.07.2021 09.07.2021 Detay

 

Spor Programı, çocukların basketbol, futbol, voleybol, masa tenisi spor dalları ile ilgili bilgi ve beceri edinmesi amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmıştır.

Spor programlarının etkili bir şekilde uygulanması bireylerin fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal yönden kazanımları açısından son derece önemlidir. Günümüzde çocukların çoğunluğu okulda ve evde hareketsiz kalmakta, boş zamanlarını ise kendilerini daha da hareketsiz kılan tv, bilgisayar, cep telefonuna zaman ayırarak geçirmektedir. Program ile öğrencilerin spor yaparak motor beceri ve yeteneklerini geliştirmeleri, olumlu davranışlar kazanmaları, sporu alışkanlık haline getirmeleri, bedensel, duygusal, sosyal ve zihinsel yönden gelişmeleri ve sağlıklı olmaları hedeflenmektedir.

  • Basketbol
  • Voleybol
  • Futbol
  • Masa Tenisi

Detaylı bilgi; 

https://telafidebendevarim.meb.gov.tr/etkinlik-detayi/ogrenci-etkinlikleri/fiziksel/spor.html

Zekâ Oyunları Eğitimi Programı, öğrencilerin zihinsel gelişimlerine katkı sağlama, daha önce karşılaşmadıkları sorunlar karşısında çözümler üretme, var olan sorunlara farklı ve yeni çözüm yolları bulabilme alışkanlığı kazandırma sürecinde katkı sunmak amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı tarafından UNESCO ve Türkiye Zekâ Vakfının desteğiyle hazırlanmıştır.

Zekâ oyunları; düşünme, merak etme, soru sorma, araştırma, yeni şeyler öğrenme alışkanlıklarının kazanılmasında ve bu alışkanlıkların korunmasında güçlü bir role sahip olduğundan öğrencilerin zekâ oyunlarını kullanarak zihinsel becerilerinin gelişimlerine katkı sunacak bir öğrenme ortamı sunmak hedeflenmiştir.  

Detaylı bilgi ve videolar; 

https://telafidebendevarim.meb.gov.tr/etkinlik-detayi/ogrenci-etkinlikleri/sosyal-duygusal/zeka.html